Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter


HOSTELURI IN ROMA-ITALIA-HOSTELLING INTERNATIONAL

Influenta Romei asupra civilizatiei vestice a fost foarte mare si fiind capitala Italiei este inca respectata pentru gloriosul trecut istoric. Roma a avut diferite apelative pe parcursul vremii precum Orasul Etern sau Caput Mundi (Capitala Lumii).

CAZARE IN ROMA

Va recomandam hostelul Roma Downtown Hostel localizat in centrul orasului si doar la jumatate de ora de atractiile principale din Roma (Forumul Roman si Coloseumul). Hostelul dispune de dormitoare si urmatoarele facilitati: acces la internet, camera cu televizor, aer conditionat si serviciu de curatatorie. Micul dejun este inclus in pret.

Adresa: Via Carlo Cattaneo, 23. 00185 Rome, Italia
Tel: +39-06-44340147 Email: downtown@hostelsalessandro.com

Mai multe informatii despre hosteluri, fotografii, tarife si disponibilitate:

Pentru a vizualiza alte hosteluri din Roma sau pentru a face rezervari online accesati urmatorul link: Hosteluri in Roma
Pentru a afla mai multe despre hostelurile din Asociatia HI din Italia vizitati site-ul Hostelling International aici: Hosteluri in Italia

Ce sa faceti in Roma?

Coloseumul a avut la un momendat o audienta de 50.000 de oameni. Aceast amfiteatru este cel mai mare construit de Imperiul Roman si era utilizat pentru luptele gladiatorilor si pentru spectacole cu vanatoare de animale, executii, punerea in scena a unor lupti faimoase sau drame inspirate din mitologie. Se poate vizita pe timpul verii in zilele de luni, marti, joi, vineri si sambata intre orele 9 si 19. Miercurea si duminica se poate vizita intre orele 9 si 14. Pe timp de iarna este deschis zilnic de la 9 si se inchide inainte de inserat.
Baile Caracalla sunt la 15 minute de Coloseum si se intind pe 10 hectare, iar in trecut putea sa sustina 1600 de persoane. Baile Caracalla au fos tun complex de cladiri, avand chiar doua biblioteci, una cu carti in greaca si una cu carti in latina. Sunt deschise pe timp de vara, luni de la 9 la 14 si de marti pana sambata de la 9 la 19, iar in restul anului de la 9 pana la o ora inainte de apus.

Panteonul se afla in Piazza della Rotonda si este singura cladire din Roma Antica care se afla in aceeasi pozitie de cand a fost ridicata. Panteonul este un templu ridicat in cinstea lui Venus si Marte. Singura sursa de lumina vine dintr-o deschizatura de la nivelul tavanului. Panteonul este deschis din iunie pana in august, de luni pana sambata de la 9 la 18 si din octombrie pana in mai de luni pana vineri de la 9 la 16. Duminica este deschis pe tot parcursul anului de la 9 la 13.
Piazza Navona este la cativa metrii de Panteon si este cea mai frumaosa piata din Roma. Fantana "Cele patru Rauri" este opera lui Gian Lorenzo Bernini si domina piata. Patru statui imense din marmura care intruchipeaza cele trei rauri mari ale lumii: Gange, Nilul, Dunarea si Rio de la Plata.

Vaticanul. Basilica Sfantul Petru este cea mai faimoasa biserica a crestinatatii. Inauntru este decorata cu multe opere de arta. Una dintre cele mai admirate este Pieta lui Michelangel, care a sculptat-o cand avea 25 de ani. Bazilica este deschisa de la 7 la 18. Este interzisa intrarea cu rochii sau fuste scurte.

Muzeul Vaticanului detine o multitudine de piese de arta colectionate de diferiti Papi. Camerele Rafael (care erau camerele private ale lui Papa Iulius al II-lea in secolul al 16-lea) sunt o extensie a galeriei cu harti si colectii de arta Romana si Greaca. Fresca lui Michelangelo acopera tavanul. In peretele altarului se poate vedea ilustrata Judecata de Apoi. Muzeul este deshis de luni pana vineri de la 8:45 pana la 13:45, iar vara pana la 16:45. Pe tot parcursul anului sambata este deschis de la 8:45 la 13:45. Muzeele sunt inchise duminica. In fiecare ultima duminica din luna intrarea este gratis.

Piata Spagna sau mai bine cunoscuta ca Scarile Spaniole gazduiesc uneori pietele de flori. In timpul lunii mai o parte din scari sunt pline de vaze cu azalee iar in timpul Craciunului un leagan din secolul al 19-lea este pus pe primele scari. Acesta nu este un loc unde se poate manca, acest lucru fiind interzis de legea romana, dar totusi este o piata foarte aglomerata.

Biserica San Pietro in Vicoli este o biserica vehce remodelata. Atractia principala este opera lui Michelangelo, statuia lui Moise. Biserica poate fi vizitata zilnic intre orele 7 si 12:30 si respectiv 15:30 si 19.

Fontana di Trevi a fost realizata de Nicola Salvi in 1732 si dedicata lui Neptun. Turistii au un obicei de a arunca un banut peste umar, stand cu spatele la fantana pentru a-si asigura reintoarcerea la Roma.

Din Roma se poate ajunge usor la ruinele din Pompei sau sa se faca o excursie pe Insula lui Capri impreuna cu coasta Amalfi. Trebuie sa luati in calcul orarul mijloacelor de transport si cat timp aveti la dispozitie pentru a vizita insula. Alte posibilitati: Perugia si Assisi.

Restaurante si viata de noapte in Roma

Cel mai important lucru de tinut minte este faptul ca nota de plata v-a fi mai mare in restaurantele frecventate de turisti, dar daca va aventurati pe alte stradute, mai ascunse, veti descoperi restaurante mult mai accesibile. Sa nu fiti surprinsi daca va veti trezi langa oameni pe care nu-i cunoasteti, deoarece mesele sunt foarte apropiate.
Pe timp de noapte majoritatea monumentelor sunt luminate, dand orasului un iz pitoresc. Roma are o viata de noapte plina de viata, unde turistii se amesteca cu localnicii pe marginea fantanilor sau chiar in baruri.

Transportul in Roma

Majoritatea trenurilor pleaca si ajung in statia Termini. Exista legaturi frecvente cu toate partile Italiei si Europei. Majoritatea autobuselor au capatul de linie in Piata Cinquecento, in fata statiei Termini, Biletele trebuie compostate in autobus, la urcare.

Exista doua linii de metrou: A si B. Ambele trec prin statia Termini. Pentru a ajunge in Piata Spania si la Vatican, turistii trebuie sa mearga cu linia A, iar pentru a ajunge la Coloseum si la Circul Maximus trebuie sa mearga cu linia B.
In Roma exista foarte multe pietonale si va recomandam sa mergeti pe jos mai ales in timpul orelor de varf.
Aeroportul international, Leonardo Da Vinci, se afla in Fiumicino. Aici se poate ajunge cu tren direct din statia Termini, cu plecari zilnic de la 19 la 22:50. Celalalt aeroport este Ciampino este folosit pentru zboruri interne si zboruri "low-cost".

SUGESTII

Trebuie sa aveti grija in anumite zone (la coada de intrare in Coloseum si in apropierea Fantanei Trevi) pentru a evita hotii de buzunare. Hotii obisnuiesc sa se foloseasca de ziare pentru a fura diferite obiecte, mai ales de pe mesele teraselor. De asemenea va recomandam sa nu calatoriti singuri in apropierea statiei Termini.

 


Inapoi la pagina principala