Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter


reykjavik


HOSTELURI IN REYKJAVIK-ISLANDA-HOSTELLING INTERNATIONAL

Reykjavik este capitala si cel mai mare oras din Islanda. Locatia pe harta il face sa fie cea mai nordica capitala a unui stat suveran. La numai 2 grade la sud de Cercul Polar, orasul are doar patru ore de lumina in cea mai scurta zi din iarna; in timpul verii noptile sunt aproape la fel de luminoase ca zilele. Cel mai mare rau care trece prin capitala Islandei este raul Elliðaá, care este excelent pentru a pescui niste somon. Muntele Esja are 914 m inaltime, fiind astept cel mai inalt punct din vecinatatea Reykjavik.

CAZARE IN REYKJAVIK

Va recomandam Hostelul Reykjavik City hostel. Hostelul se afla in parcul Laugardalur, in imediata apropiere a stadionului de fotbal national si in apropierea celei mai mari piscine geotermale din Reykjavik. Este si foarte aproape de centrul orasului. Hostelul dispune de urmatoarele facilitati: WiFi gratis, cafenea-bar, televizor, camera de conferinte cu proiector si cu seri de film organizate regulat, trei bucatarii complet utilate, lacate si curatatorie. Camerele sunt private, pentru doua sau patru persoane si cu baie proprie, dar exista si dormitoatre. In receptia hostelului functioneaza si o agentie de turism care ofera urmatoarele servicii: abonamente pentru autobus, biciclele, masini de inchiriat si excursii (multe din ele care au trasportul gratis)
Adresa: Sundlaugavegur 34, 105 Reykjavík, Iceland
Tel: (+354) 553-8110 Email: reykjavikcity@hostel.is

Un alt hostel pe care il recomandam este Reykjavik Downtown hostel care este in situat in apropierea vechiului port, la distanta mica de zona magazinelor si de centrul cultural al orasului. Se afla intr-o frumoasa cladire renovata si are urmatoarele facilitati: WiFi gratis, calculatoare in receptie, un coffee-bar, televizor, o bucatarie complet utilata si o camera comuna. Hostelul are camere pentru 4 sau 10 persoane, cu lacate. De asemenea exista camere special gandite pentru familii car epto gazdui pana la 5 persoane, camere duble cu bai proprii sau la comun. Unele camere au vedere spre vechiul port, golful Reykjavik si muntele Esja.
Adresa: Vesturgata 17, 101 Reykjavík, Iceland
Tel: +354 553 8120 Email: reykjavikdowntown@hostel.is

Mai multe informatii despre hosteluri, fotografii, tarife si disponibilitate:

Pentru a vizualiza alte hosteluri din Reykjavik sau pentru a face rezervari online accesati urmatorul link: Hosteluri in Reykjavik
Pentru a afla mai multe despre hostelurile din Asociatia HI din Islanda vizitati site-ul Hostelling International aici: Hosteluri in Islanda

Ce e de vazut in Reykjavik?

Casa de Cultura din Reykjavik are numeroase expozitii pentru a-si promova artistii si patrimoniul national.

Faimoasa Laguna Albastra este la doar 40 min de mers cu masina din capitala Islandei, dar orasul mai are o multime de alte bai geotermale de care va puteti bucura. Exista de asemenea o plaja geotermala si cateva spa-uri. In majoritatea piscinelor gasiti costume de baie si prosoape de inchiriat la un pret mic.

RESTAURANTE SI VIATA DE NOAPTE IN REYKJAVIK

Orasul este faimos pentru viata de noapte de la sfarsit de saptamana. Islandezii au obiceiul de a iesi tarziu in oras si de a sta pana dimineata la 5-6. Dar inb timpul saptamanii totul se termina pe la 1 noaptea. Alcoolul este destul de scump, iar berea a fost interzisa din 1989. Majoritatea tinerilor se intalnesc acasa pe la prieteni inainte de a iesi in oras. Majoritatea barurilor si cluburilor sunt situate pe strada Laugavegur si pe stradutele laturalnice.

TRANSPORTUL IN REYKJAVIK

Transportul public nu este grozav; exista doar un sistem de autobuse, Strætó bs, dar care nu este prea folosit, mai ales intr-un oras in care sunt multe masini. Autobusul FlyBus cirucla intre cele doua hosteluri si aeroportul international Keflavik, dar doar la cerere. Nu exista cai ferate in Islanda datorita terenului foarte accidentat, dar circula locomotivele folosite pentru construirea portului.
Aeroportul din Reykjavik este in sudul centrului orasului. De regula e utilizat pentru zboruri interne, dar si pentru zboruri catre Groenlanda si Insulele Faroe.
Reykjavik are si doua porturi maritime si vechiul port care este folosit mai ales de pescari si nave de croaziera. Portul Sundahöfn situat in estul orasului este cel mai mare port pentru marfuri din Islanda.

Sugestii

Anul nou este un eveniment foarte improtant in Reykjavik. Islandezii consuma sume mari de bani pe artificii. Astfel orasul este luminat in fiecare noapte de Anul Nou.

 


Inapoi la pagina principala