Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter


oslo


HOSTELURI IN OSLO-NORVEGIA-HOSTELLING INTERNATIONAL

Oslo este cea mai veche capitala a Scandinaviei, cu multe atractii turistice, dar si cel mai scump oras din Europa. Cea mai buna perioada pentru a vizita acest oras este din luna mai pana in luna septembrie, atunci cand vremea este calduroasa si soarele este sus pe cer pana tarziu.

CAZARE IN OSLO

Când vizitaţi Oslo, vă recomandăm să staţi în Oslo VandrerhjemHaraldsheim. Acesta este situat în partea de sus a unui deal, lângă un parc verde, cu o panorama la centrul oraşului şi a fiordului. Hostelul este usor de accesat din centrul oraşului, cu tramvaiul şi metroul. Această locaţie oferă camere private şi partajate cu şi fără o baie privată, sală de jocuri, TV,spălătorie, acces gratuit la internet, o recepţie 24 de ore, lenjerie de pat la închiriat, bucatarie la dispozitia clienţilor şi o parcare gratuită. Un mic dejun delicios este inclus în preţ.

Adresa: Haraldsheimveien 4, 0587 Oslo
Tel: 47 22222965. Email: oslo.haraldsheim@hihostels.no

Mai multe informatii despre hosteluri, fotografii, tarife si disponibilitate:

Pentru a vizualiza alte hosteluri din Oslo sau pentru a face rezervari online accesati urmatorul link: Hosteluri in Oslo
Pentru a afla mai multe despre hostelurile din Asociatia HI din Norvegia vizitati site-ul Hostelling International aici: Hosteluri in Norvegia

Ce e de facut in Oslo?

In parcul Vigelands o serie de 121 de sculpturi umane va asteapta non-stop si fara nici un fel taxa de intrare.

Slottet, palatul regal, a fost construit in 1848 si se afla in centrul orasului. Este incojurat de un parc imens, si fiind situat pe un deal ofera o vedere panoramica asupra orasului. Schimbul garzilor are loc la ora 13:30.

Muzeul Munch detine aproape toate operele lui Edvard Munch, unul dintre cei mai importanti artisti ai Norvegiei. Cea mai faimoasa pictura a acestuia este "Strigatul" ("The Scream"). Muzeul este deschis din iunie pana in septembrie, intre orele 10-18 si din octombrie pana in mai, intre orele 10-14. Este inchis doar in zilele de luni.

Galeria Nationala (Nasjonal Galleriet) detine atat opere ale artistilor norvegieni cat si unele lucrari ale lui Rembrandt sau El Greco. Programul de vizitare este de luni pana sambata intre 10 si 16. Joi este deschis pana la ora 20, iar duminica intre 11-15. Intrarea este libera.

Vasul polar Fram (Polar Ship Fram) se afla pe peninsula Bygdoy si reprezinta un vas special creat pentru a naviga prin apele inghetate ale Nordului. Acest vas a facut cateva explorari in Oceanul Artic. Pe timp de vara paote fi vizitat intre 9 si 17:45, iar pe timp de iarna are orarul de vizitare scurtat.

Restaurante in Oslo

Fiind cel mai scump oras din Europa, cafenelele sunt mai accesibile decat restaurantele si sunt ideale pentru un pranz satios. De asemenea va recomandam si chioscurile si standurile imprastiate prin tot centrul orasului.

Mijloacele de transport in Oslo

Sistemul public de transport cuprinde metrourile, tramvaiurile, autobusele, bacul si trenurile. Toate acestea functioneaza pe baza unui sistem de bilete care permit transferul de pe un tip de trasport pe altul, in decurs de o ora, doar cu un bilet simplu (biletele sunt valabile si pe trenuri, atata timp cat calatorul nu vrea sa paraseasca perimetrul orasului).

Se poate calatori usor spre alte orase, mai ales pe timp de zi pentru a admira si peisajul impresionant. Va recomandam Bergen si Hamburg, dar este nevoie de rezervarea biletelor din timp deaorece pe perioada verii aceste rute sunt foarte aglomerate.

Principalul aeroport este aeroportul Gardermoen din Oslo, care este localizat la 45 km la nord de Oslo. Cu trenul este la 20 de minute de centru orasului.

Sugestii

Daca doriti sa nu cheltuiti asa multi bani pe mancare va recomandam supermarketurile si bucatariile care va sunt puse la dispozitie in hosteluri.

 


Inapoi la pagina principala