Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter


nice


Hostel Nice - Franţa - International Hostelling

Nisa este un oraş în sudul Franţei pe coasta Mediteraneană. Oraşul este poreclit Nice la Belle (Nissa la Bella în Niçard), ceea ce înseamnă Nisa Beautiful. Acesta este cel mai mare oraş de pe Riviera franceză iar turiştii vizitează această zonă pentru climatul său şi frumoasa sa arhitectură.

CAZARE ÎN NICE

Vă recomandăm să staţi în Nice Camelias hostel. Acesta este ca o oază de linişte în inima oraşului. Situat aproape de staţia de tren, plaje şi viaţa de noapte a Vechiului Nisa, aceast hostel este situat central, aproape de toate facilităţile.
Direcţii: 3, rue Spitalieri, 06000 Nice, (Alpes-Maritimes), Franta
Tel: +33-4-9362-1554 Email: nice-camelias@fuaj.org

Mai multe informaţii despre hosteluri, fotografii, tarife şi disponibilitate:

Pentru a vizualiza alte hosteluri în Nisa sau pentru a face rezervări online accesaţi următorul link: Hosteluri in Nisa
Pentru a afla mai multe despre hostelurile din Asociaţia HI din Franţa vizitaţi site-ul Hostelling International aici: Hosteluri in Franta

Ce e de făcut in Nisa?

Place Masséna este piaţa principală a oraşului. Impodobita cu palmieri este un loc excelent pentru evenimente publice. Este folosită pentru concerte şi în special în timpul festivalurilor de vară, carnavalul Corso în februarie, procesiunea militară din 14 iulie (Ziua Bastiliei) sau de alte sărbători tradiţionale.

Promenade des Anglais (Promenada Englezilor). A fost numită asa din cauza obiceiului pe care il aveau englezii de a-şi petrece vacanţa de iarnă în Nisa. O parte din turiştii bogaţi comandat construirea unei pasarele de-a lungul mării. Si în ziua de azi acest loc este căutat pentru a savura o plimbare şi a devenit un loc preferat pentru „boarders” şi „skaters”. Şezlongurile şi căbănutele sunt perfecte pentru o după-masă linistită şi pentru contemplarea apei azurii din Golful Îngerilor. Numeroase evenimente au loc aici, inclusiv carnavalul anual şi "Bătălia Florilor".

RESTAURANTELE SI VIATA DE NOAPTE DIN NISA

Daca tot sunteti in Nisa trebuie sa incercati o specialitate traditionala, „Pissaladière”. Aceasta este o tarta cu ceapa si ansoa. „Socca” este un fel de placinta din faina de naut si asezonata cu mult piper negru. Se serveste cat e calda si se mananca cu mana, seamana putin cu pizza. „Farcis niçois” este un fel de mancare realizat din legume umplute cu firmituri de paine, iar „salata niçoise” este o salata de rosii servita cu ardei verde, bucatele de oua fierte, ton si ansoa sau masline.
Orasul nu este plin de cluburi deschise pana tarziu in noapte, dar exista o anumita cultura a barurilor si a micilor locatii pline cu acorduri de jazz. In timpul noptilor calduroase, viata de noapte se intinde si in piete si strazi, unde puteti savura o bere racoroasa sau un pahar de vin in briza Mediteraneană.

MIJLOACE DE TRANSPORT IN NISA

Principalul aeroport din aceasta zona este aeroportul Côte d'Azur din Nisa. Este in apropierea Promenadei Englezilor (Promenade des Anglais si are doua terminale. Gara centrala este in orasul Nisa. Trenurile de mare viteza, TGV va vor duce in Paris in mai putin de sase ore, iar in Marsilia in doua ore jumatate. In orasul Nisa exista si conexiuni internationale inspre Italia, Elvetia sau Belgia.

Sugestii

Nisa este un punct de plecare spre alte locatii din apropiere cum ar fi statiunile de schi, la doar o ora jumatate distanta. Deci orasul Nisa nu este doar o frumoasa destinatie de vara, ci si un punct de legatura cu statiunile montane din zona.

 


Inapoi la pagina principala