Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter
Hostel Milano – Italia – Hostelling International

Milano este recunoscut ca o capitală de modă şi design, şi are astfel o influenţă majoră la nivel mondial în acest domeniu. Metropola lombardă este renumită mai ales pentru casele de modă şi magazine (cum ar fi de-a lungul Via Monte Napoleone) si Galleria Vittorio Emanuele din Piazza Duomo (reputatia de a fi, cel mai vechi shopping mall din lume). Orasul are un bogat patrimoniu cultural şi o viaţă de noapte vibrantă. Milano ofera numeroase feluri de mâncare celebre, cum ar fi prajitura de Craciun Panettone si risotto alla Milanese.

Cazare in Milano

Va recomandam cazarea in Piero Rotta hostel din Milano. Situat in apropiere de orasul Fieramilano , la 10 minute cu metroul de la Rho-Fiera si usor accisibila pentru cei care vin de la gara sua aeroport. In afara de facilitatiile obisnuite ale unui hostel, aceasta are si o gradina linistita in care turistul se poate relaxa.
Directii: Via Salmoiraghi, 1, 20148 Milan
Tel: +39-02-39267095 Email: milano@aighostels.com

Lucruri de vazut si facut in Milano

Domul din Milano este dedicat la Santa Maria Nascente şi scaunului de arhiepiscop de Milano. Aceasta catedrala gotica a fost finalaizat in secole şi este a patra biserica ca marime din lume.

La Scala este un loc de renume mondial pentru teatru, operă şi balet, in care de a lungul anilor a avut loc premiera multor productii celebre. Interiorul a fost frumos renovat şi teatrul gazdueste, de asemenea, o academie, care oferă formare profesională în muzică, dans, ambarcaţiuni de scenă şi gestionare de etapă.

Santa Maria delle Grazie Biserica este o mănăstire şi biserică Dominicană, care este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Biserica este, de asemenea, renumit pentru pictura murala a Cinei celei de Taină a lui Leonardo da Vinci, care este în sala de mese a manastirii.

San Siro Stadium este un stadion de fotbal care gazdueste atat pe AC Milan, cât şi FC Internazionale Milano. A fost numit în onoarea lui Giuseppe Meazza, câştigător de doua ori a Cupei Mondiale. In afara de meciurile de fotbal, San Siro a fost gazda a numeroase concerte.

Masa in oras si viata de noapte in Milano

Milano este un oraş renumit în Europa pentru jazz şi viaţa de noapte rock incepand de la 23 până la 4am. Cele mai populare zone de noapte includ cartierul Brera, unde mai multe cluburi de noapte moderne şi baruri pot fi găsite; zona din jurul Navigli, odată canalele vechi industriale ale orasului; şi faimosul Leoncavallo, foarte aproape de Porta Ticinese. Centri sociali (centre sociale) sunt foarte populare, relativ ieftine şi va găzduesc o varietate activităţi de divertisment şi evenimente de cinemateca.

Modalitati de deplasare in Milano

Reţeaua de transport public este format din trei linii de cale ferată metropolitana şi tramvai, troleibuz şi linii de autobuz. Există, de asemenea, trei linii de metrou într-un sistem numit Milano Metro.

Oraşul este deservit de două aeroporturi internaţionale. Malpensa International Airport, ca marime al doilea aeroport din Italia, este aproximativ la 50 de km de centrul oraşului Milano. Aeroportul Linate, care este aproape de limitele oraşului, este folosit în principal pentru zboruri interne şi internaţionale pe distanţe scurte, cu peste 9 milioane de pasageri în 2007.

Top sfaturi pentru Milano

"Fiera di Senigalla" este un târg săptămânal tradiţional care are loc sambata, cu vânzarea diferitelor obiecte, cum ar fi bicicletele, antichităţi, cărţi şi diferite obiecte din întreaga lume reflectand astfel societatea multi-etnică din Milano.

 


Inapoi la pagina principala