Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter


madrid


Hostel Madrid - Spania – Hostelling International

Madrid, fiind capitala şi cel mai mare oraş din Spania, este, de asemenea cunoscut ca fiind un centru pentru moda, arta si cultura boema.

CAZAREA ÎN MADRID

Vă recomandăm să staţi în pensiunea Santa Cruz de Marcenado hostel situat în oraşul Madrid (Arguelles) în apropiere de staţia de metrou. Această pensiune are lift, spălătorie, bucătărie, cameră comună, cu TV şi aer condiţionat. Rezervari pentru pensiunea Santa Cruz de Mercenado pot fi făcute pe hihostels.com

Direcţii: Calle Santa Cruz de Marcenado, 28, 28015 - Madrid.
Tel: 34 91 5474532 Email: alb.juv.marcenado@madrid.org

INFORMATII, FOTOGRAFII, TARIFE SI DISPONIBILITATE:

Rezervari online sau pentru a vizualiza alte pensiuni în Madrid, făcând click aici: Hosteluri in Madrid
Pentru a afla mai multe despre Pensiuni HI în Spania vizitati site-ul Hostelling International sau click aici: Hosteluri in Spania

LUCRURI DE VAZUT ŞI FĂCUT ÎN MADRID

Un tur pe jos al oraşului este absolut necesar pentru a trǎi spiritul străzilor din Madrid. Un bun punct de plecare este Puerta del Sol, care este situat central în partea de sud a orasului. De acolo, puteţi explora mai multe străzi, inclusiv Preciados Street - o zonă pietonală cu mari magazine ca El Corte. Puteţi vizita, de asemenea, celebra Plaza Mayor, construit în secolul 17.

Muzeul Prado este unul dintre cele mai mari muzee din lume. Este dificil de a vedea totul într-o singură vizită. Printre cele 3.000 de picturi expuse sunt opere de Velázquez şi Goya. Există, de asemenea, lucrări de Murillo, El Greco, Rubens şi Tiţian, printre altele. Acesta este deschis de marţi până sâmbătă de la 9am la 19 şi duminică, până la 14.

Palatul Regal este folosit doar pentru unele funcţii oficiale. Puteti vizita de luni până sâmbătă de la 9am la 18, şi duminică, până la 15. Admiterea include un tur cu ghid. Este recomandat vizitarea palatului in primele ore ale diminetii pentru evitarea aglomeratiei.

The Trail, la sud de Plaza Mayor, se află în partea veche a oraşului. In fiecare duminica dimineata poti participa El Rastro, o piaţă cu tarabele care vind tot ceea ce vă puteţi imagina, cea mai mare parte la mâna a doua.

El Escorial este considerat de unii a fi opta minune a lumii. Aceste două complexe arhitecturale sunt de o mare importanţă istorică şi culturală. A fost construit în secolul XVI de către Philip II, pentru a comemora victoria împotriva Franţei în Bătălia de la San Quentin. De asemenea, serveşte ca un mausoleu pentru tatăl său, Charles V. Puteţi vizita manastirea, două palate, o biserica, doua cimitire, o bibliotecă extinsă şi multe lucrări de artă, in perioada aprilie-septembrie de la 10am la 19, şi din octombrie până în martie până 18. Zilele de luni palatul este inchis publicului. Trenurile pleaca de la Madrid staţia Atocha. Călătoria durează o oră. De la gara există legături de autobuz pentru a urca in complex.

Toledo este partea veche a oraşului, declarat un obiectiv istoric turistic naţional, păstrat din Evul Mediu. A fost construit pe un deal înconjurat de râul Tagus şi străzile care se duc spre aceasta sunt înguste şi labirintice. Principalele monumente care pot fi vizitate sunt: Biserica Santo Tome, La Casa Museo de El Greco, Toledo Catedrala, Sinagoga de tranzit şi El Alcázar. Trenurile pleaca de la Madrid, de opt ori pe zi, de la staţia Atocha. Călătoria durează o oră şi jumătate. De la gara sunt autobuze care te duc la centrul oraşului.

MASA IN ORAS & VIATA DE NOAPTE IN MADRID

Cel mai bun lucru pentru a încerca atunci când ajungi în Spania este specificul traditional tapas - fefii mici de pâine, carne, legume, cartofi şi fructe de mare. Specialităţiile originare din capitala spaniolă cuprind în cea mai mare parte supe groase si tocane. Meniurile clasice înclud, de asemenea, friptură de porc sugar şi miel. Viata de noapte in Madrid continuă până în primele ore ale dimineţii. O mulţime de pub-uri sunt situate în jurul Dos Plaza de Mayo, în zona cunoscută sub numele Malasaña.

MIJLOACE DE TRANSPORT IN MADRID

Madrid are două staţii pentru trenurile de mare distanţă: Atocha si Chamartin. Reţeaua de metrou faciliteaza accesul rapid in orice punct al orasului şi este mijlocul cel mai practic de transport. Serviciul funcţionează de la ora 6 dimineaţa la 1:30 dimineaţa. Este posibil să se ia la Lisabona, Granada şi Barcelona. În timpul verii este necesar ca se se faca rezervari de tren. Exista posibilitatea transferului cu autobuz la sau de la Aeroportul Internaţional Barajas, care circulă la fiecare zece minute de la platformele subteran de Colón Plaza, în inima oraşului. Excursia la centrul oraşului durează 30 de minute.

 


Inapoi la pagina principala