Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter
Londra Hostel - Anglia - Hostelling International

Londra este unul dintre cele mai diverse orase de pe planeta. Sunt muzee grozave, teatre si galerii de arta precum si este unul dintre cele mai bune locuri pentru shopping din lume

CAZAREA IN LONDRA

In cazul in care cauti o cazare convenabila in Londra, va recomandam sa stati la hostelul de 4 stele St Pancras YHA Hostel, localizat langa gara si linia de metrou St. Pancras, terminalul trenurilor Eurostar si doar cateva minute distanta de centrul orasului. Are camere private si paturi in dormitoare comune, servicii de spalare, TV, acces TV si se asigura servirea mesei. Micul dejun nu este inclus in tarif.
Adresa: 79/81 Euston Road, London, NW1 2QS, England.
Tel: 44-207-388-9998. Email: stpancras@yha.org.uk

De asemenea recomandam hostelul Holland Park YHA Hostel in cartierul londonez Kensington. Este o cladire construita in stil jacobean in 1607. In prezent hostelul are are multe camere comune, camera TV, inernet access, bucatarie pentru clienti si serviciu de spalare. Lenjeria de pat si micul dejun este inclus in pret.
Adresa: King George VI Memorial Youth Hostel, Holland Walk, Kensington, London
Tel. 44-207-9370748. Email: hollandpark@yha.org.uk

Mai multe informatii despre hosteluri, fotografii preturi si disponibilitati:

Rezerva on-line sau viziteaza alte hosteluri in Londra facand click aici: London Hostels
Pentru a afla mai multe despre hosteluri in Anglia si Londra vizitati siteul Hostelling International: Hosteluri in Anglia
Retineti va rugam ca toate hostelurile in Anglia sunt disponibile doar pentru membrii asociatiei Hostelling International.

CE E DE VAZUT SI DE FACUT IN LONDRA

Westminster Abbey este o cladire impresionanta in stil gotic, locul unde are loc incoronarea regilor in Marea Britanie. De asemenea aici sunt ingropati mai multi suverani britanici inclusiv Elisabeta I. Puteti intra de luni pana sambata de la 7.30 la 6 pm, miercuri pana la 7.45 pm, duminica intre slujbele religioase este gratuit, va trebui sa platesti doat acesul spre capele.

Cladirea Parlamentului cu faimosul Big Ben, este cladirea ce adaposteste Camera Comunelor si Camera Lorzilor. Se pot vizita ambele si totodata sa vada anumite dezbateri. Din cauza masurilor de securitate, intrare ar putea sa fie foarte inceata. Camera Comunelor poate fi vizitata de lni pana joi de la 2.30 pm si vineri dela 9.30 la 3 pm. Camera lorzilor de luni pana joi de la 2.30 la 8 pm. In timpul lunilor august si septembrie cele doua camere sunt in vacanta. Intrarea in ambele este gratuita.

Buckingham Palace este resedinta familiei regale. Turistii vin pentru a vedea schimbarea garziicare are loc zilnic la 11.30 am – pentru a o observa ar trebui sa ajungeti cu cel putin o jumatate de ora mai repede. Buckingham Palace este langa parcul St James's Park si Green Park si putin mai departe de Hyde Park; toate acestea sunt locuri grozave pentru a iesi la un picnic.

Turnul Londrei dateaza din 1078. De-a lungul timpului Turnul Londrei a fost inchisoare, cetate, si rezidenta regala. Astazi adaposteste bijuteriile regale si armura regala in turnul alb. Puteti merge prin fiecare incapere si sa descoperi istoria tulburata si insangerata a Marii Britanii. Cand va veti plimba prin gradini veti vedea un numar de corbi care potrivit legendei spuse lui Carol II, daca ar fi sa paraseasca vreodata turnul, atunci ar fi momentul sfarsitului monarhiei. Nu va recomandam sa vizitati turnul in timpul sfarsitului de saptamana datorita aglomeratiei. Puteti intra de luni pana sambata de la 9.30 la 5 pm iar duminicile de la 2pm la 5 pm. Plimbandu-va catre raul Tamisa dupa parasirea turnului veti vedea Tower Bridge, care este o imagine reprezentativa a Londrei.

Covent Garden a fost o piata de legume cu mult timp in urma. Astazi e una dintre cele mai interesante zona pietonala a orasului. Aici vei gasi diverse galerii de arta, puburi si magazine. Convent garden o vei gasi mereu plina de lume uitandu-se la jonglerii sau mimi sau ascultand diverse trupe ce canta pe strada. De aici puteti sa va plimba catre Piccadilly Circus unde veti putea gasi unul dintre cele mai bune magazine de inregistrari din Londra, Tower Records, iar apoi sa sa va plimbati catre Soho.

Cartierul londonez Soho este locul unde se gasesc cele mai mari teatre cu cele mai bune musicaluri. Este inconjurat de cladiri de afaceri de toate tipurile, si este populata de londonezi care isi petrec lungi perioade in puburile si cafenelele boeme din zona. Aceasta zona este cunoscuta pentru legaturile cu industria sexuala cum ar fi magazinele, viata de noapte si industria filmului.

Hampton Court este un fantastic castel aflat la marginimea Londrei. Este cel mai mare castel in Marea Britanie, detinut de dinastia Tudor si odata rezidenta lui Henric al VIII-lea. Merita sa petreci cel putin o dupa-amiaza relaxanta in gradinile castelului. Poate fi vizitata zilnic intre 9.30am la 6pm (pana la 4.30pm iarna). Pentru a ajunge trebuie sa luati un tren de la statia Waterloo si va trebui sa cumperi biletul pentru zona 6.
London’s West End prezinta cele mai faimoase musicaluri cum ar fi Les Miserables, Cats and The Phantom of the Opera. Cele mai multe teatre sunt in zona Piccadilly Circus. Spectacolele incep la 7.45pm, dar de doua ori pe saptamana, sunt spectacole la care spectatorii pot veni de la ora 3pm.

MASA IN ORAS & VIATA DE NOAPTE IN LONDRA

Londra a atras imigranti de diferite nationalitati. Fiecare comunitate si-a deschis restaurante in diferite zone ale Londrei. Sunt restaurante italiene, egiptene, indiene, grecesti, tailandeze si chineze. O ata optiune sunt puburile englezesti, ele adeseori avand meniuri ieftine si servesc bautura traditionala. Majoritatea puburilor sunt pline de la ora 7 pm. Londra are o traditie in a bea alcool dupa servici, este o parte a istoriei orasului. Daca vremea este buna se pot vedea oameni adunandu-se pe trotuare vorbind in fata barurilor.

IN JURUL LONDREI

Transportul urban este foarte eficient. Cel mai rapid mod de deplasare este Underground sau Tube, care are multe legaturi de-a lungul orasului. Sunt diverse bilete in functie de zile si de zonele de transport. Zona 1 si 2 sunt suficiente pentru vizitarea centrului Londrei.

Autobuzele de peste zi sunt o buna varianta pentru vizitarea Londrei. Sunt de asemenea autobuzele de noapte ("N") care traverseaza orasul de la 11.30pm pana la 6am. Va puteti lua o harta gratuita cu toate rutele de transport de la statiile Tube: Victoria, Oxford Circus, Piccadilly, Euston, King's Cross, St. James Park si Heathrow.

Cele mai multe zboruri internationale ajung pe aeroportul Heathrow. De aici cea mai buna modalitate de a ajunge in centru este de a lua metroul catre orice parte a orasului. Durata de transport este de 45 de minute. De la aeroportul Gatwick puteti lua autobuzul National Express Gatwick pana la statia Victoria.

SUGESTII CHEIE PENTRU LONDRA

Pentru mai multe muzee in oras trebuie sa platiti. Una dintre optiunile cele mai convenabile este de a cumpara un permis pentru 15 muzee si galerii. Unul dintre acestea este cardul White Pass care poate fi folosit de la trei la sapte zile iar validitatea incepe de la primul muzeu pe care il veti vizita. De ce sa nu mergeti sa vizitati British Museum, National Gallery, Tate Gallery, Madame Tussauds si Rock Circus?

 


Inapoi la pagina principala