Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter
Lisabona Hostel - Portugalia - Hostelling International

Cel mai mare oras al Portugaliei este si capitala. Spre deosebire de alte capitale, acest statut nu a fost confirmat oficial. Localizata langa mare, numeroase invazii si-au lasat urmele peste ea si amestecul de stiluri arhitecturale este vizibil din perioadele dominatiilor maure si romane. Il Lisabona se gasesc si stadioanele Sporting si Benfica unde se pot vedea meciuri de fotbal fantastice dar si concerte. Cand simtiti nevoie de a pleca din aglomeratia si zgomotul Lisabonei, puteti gasi plaje cu nisip la doar 15 km distanta.

CAZAREA IN LISABONA

Va recomandam sa va cazati la Lisbon Centre hostel , o cladire frumoasa construita in secolul 19. Este localizata langa Marques de Pombal si Avenida da Liberdade. Statia de metro Picoas ( linia galbena) este chiar in pragul usii. Va puteti bucura de monumente, muzee, biserici si de intreaga viata de noapte pentru ca toate sunt in apropiere, accesibile cu autobusul metroul sau chiar pe jos.
Adresa: Rua Andrade Corvo, 46. 1050-009 Lisboa
Tel: +351 213532696. Email: lisbon@movijovem

Daca veti cauta un alt tip de experienta intr-un hostel va recomandam: Lisbon Catalazete hostel. In secolul 18 in aceasta cladire a functionat un bastion. Hostelul este localizat pe coasta Estoril in orasul Oeiras. Hostelul ofera internet, serviciu de spalare si mese. Lenjeria de pat si micul dejun sunt incluse in pret.
Adresa: Estrada Marginal (near Inatel) - 2780-267 Oeiras
Tel: +351 214430638. Email: catalazete@movijovem.pt

Mai multe informatii de hosteuri, fotografii, preturi si disponibilitati:

Rezerva on-line sau cauta alte hosteluri in Lisabona aici: Lisbon Hostels
Pentru a gasi mai multe hostelui HI in Anglia visiteaza site-ul Hostelling International aici: Hosteluri in Portugalia

CE E DE VAZUT SI DE FACUT IN LISABONA

Cartierul Baixa este ideal pentru a rataci pe strazi si pentru a te bucura de arhitectura colorata. Apoi puteti urca pe dealurile care inconjoara zona prin Santa Justa sau sa luati telefericul pentru a ajunge in cartierul Chiado.

Vechiul cartier Alfama merita a fi vizitat. Strazile ofera un spectacol fascinant la fel ca si inghesuiala de la castelul Sao Jorge. Construit in secolul 15 de catre vizigoti aceasta a fost resedinta familiei regale intre secolele 14 si 16. De la castel veti descoperi o vedere asupra Lisaboni. Poate fi vizitat din aprilie pana in septembrie de la 9 am la 9 pm, si din octombrie pana in martie pana la 7 pm. Intrarea este libera.

El Barrio de Belem se gaseste in suburbiile Lisabonei. Aici se afla manastirea Jeronimos Monastery; puteti vizita manastirea datand din 1496 in fiecare zi cu exceptia zilei de luni, dela 10 am la 5 pm. Zece minute de aici se afla Tore del Belem, ridicat in secolul 16 pentru a spuraveghea corabiile. Poate fi vizitat dela 10 am la 5 pm.

MASA IN ORAS IN LISABONA

Mancarea traditionala de mare este grozava in aceasta regiune, asa ca ar trebui sa incercati cate ceva in timpul sederii dumneavoastra. Mai multe feluri de mancare inclusiv friptura de calcan pot fi gasite aici.

IN JURUL LISABONEI

Transportul public este oferit de autobusele Carris si de catre metrou. Daca stai in centrul Lisabonei la hostel, statia de metrou pe linia galbena este practic la intrare.

Lisabona este numai la 5 ore distanta de orasul Faro pe costa regiunii Algarve. De la statia de tren Apolonia sunt trenuri catre Madrid si Paris. Eurailpasul este acceptat in intreaga retea de cale ferata.

Aeroportul Lisabonei este legat de centru prin autobuzele 44 si 45 care pleaca de la oficiul de turism si dureaza doar 20 de minute.

RECOMANDARI PENTRU LISABONA

In a doua si a patra duminica a fiecarei luni se organizeaza o mare piata de vechituri numita Feira de São Pedro, care dateaza din perioada reconquistei crestine si este tinuta la São Pedro de Sintra. La aceasta piata populara veti gasi spre vanzare multe antichitati locale si artizanate. Traficul ar putea fi aglomerat, asa ca fiti prevazator.

 


Inapoi la pagina principala