Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter
Lion Hostel - Franta - Hostelling International

Lionul este cunoscut pentru radacinile sale istorice si arhitecturale si este un site protejat UNESCO. Ca si capitala culinara a Frantei este si locul potrivit pentru a incerca tot ce are mai bun Franta de oferit in materie de arta culinara.

CAZAREA LA LION

Lyon hostel este asezat in apropiere de cartierul renascentist, intre catedrala St Jean si muzeul Gallo Roman. Au o capacitate de 180 de locuri iar facilitatile include bucataria pentru oaspeti, servicul de spalatorie si TV.

Adresa: 41-45 Montée du Chemin Neuf, 69005 Lyon, (Rhône)
Tel: +33-4-78-150550 Email: lyon@fuaj.org

Mai multe informatii despre hosteluri, fotografii, preturi si disponibilitati:

Rezerva cazare la hostel Lion aici: Lyon Hostel
Pentru a afla mai multe despre HI Hostels in Franta viziteaza site-ul Hostelling International aici: Hosteluri in Franta

CE E DE FACUT SI DE VIZITAT IN LION

Basilica Notre-Dame de Fourvière a fost construita ca si o marturie a valorilor crestine in detrimentul celor socialiste propagate de comuna din Lion din 1870. Designul este de inspiratie romanica si bizantina, infatisand mozaicuri deosebite, vitralii si o cripta a Sfantului Iosif. Basilica ofera circuite organizate si contine si un Muzeu de Arta Sacra.

Fratii Lumière au fost pionierii cinematografiei in acest oras, in 1895. Muzeul Lumière este o fantastica piesa de arhitectura si contine multe dintre inventiile fratilor Lumiere inclusiv un artefact cinematic si fotografic.

MASA IN ORAS & VIATA DE NOAPTE IN LION

Lionul este faimos pentru dejumurile matinale pe care odinioara le luau muncitorii (in special cei ce lucrau matasea). 'Mâchons' sunt facute din carne locala sau carnati si de obicei este insotita de o sticla de vin rosu de 'Salade Lyonnaise'. Puteti de asemenea sa incercati o salata traditionala in zona numita 'Salade Lyonnaise' care este compusa din salata, sunca, crutoane si oua.

Identitatea arhitecturala a orasului se vede cel mai bine noaptea cand, peste 100 de cladiri sunt iluminate. Este minunat doar sa te plimbi si sa te bucuri de aceasta atmosfera. Vechiul Lion, bancile Saône, Presqu'île si Croix Roussesunt cele mai animate districte in timpul noptii. Exista o varietate de baruri tematice si puburi incluzand cele irlandeze, britanice, latino si cubaneze.

IN JURUL LIONULUI

Aeroportul International Saint-Exupéry este localizat la 20 de km (12 mile) est de Lion si deserveste atat zboruri interne cat si externe.
Lionul este lagat prin TGV si are doua mari statii feroviare: Lyon Part-Dieu si Lyon Perrache. Orasul este strabatut de autobuzele Eurolines; terminalul este localizat la gara LyonPerrache. Aceasi gara este terminalul pentru tramvaie, autobuze locale si regionale, linia A a metroului, serviciului de biciclete Vélo'v si taxiuri.

 


Inapoi la pagina principala