Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter
Brussels Hostel – Belgia – Hostelling International

Bruxelles este un oras bilingv, în care se vorbeste atât limba franceză şi flamandă. Acesta este sediul central al Uniunii Europene. Orasul este dominat de cladiri moderne amestecate cu cele vechi. Grand Palace este deliciul vizitatorilor şi se spune că este una din pieţele cele mai frumoase din Europa.

Unde sa stati in Brussels?

Vă recomandăm să staţi în Jacques Brel Youth Hostel situat în centrul Brussels-ului. Acesta este la 10 minute de la de la Gara de Nord şi la 15 minute de la de la Gara Centrala. Această pensiune organizează concerte şi excursii tematice ale oraşului. Au Televizor, sală de jocuri şi o spălătorie. În plus, există un bar cu o terasa unde te poti relaxa si degusta o bere tradiţionala belgiana şi aperitive. Cearsafurile şi micul dejun sunt incluse în preţ.

Direcţii: Rue de la Sablonniere 30, 1000 Brussels, Belgia
Tel: +32-2-2180187. Email: brussels.brel@laj.be

Mai multe informaţii pensiune, fotografii, tarifele şi disponibilitati

Asiguraţi-vă sa faceti o rezervare online sau pentru a vizualiza alte pensiuni în Bruxelles dati click aici: Hosteluri Bruxelles
Pentru a afla mai multe despre Pensiuni HI în Belgia vizita site-ul Hostelling International sau click aici: Hosteluri in Belgia
Vă rugăm să reţineţi că rezervările la toate Pensiuni HI în Belgia sunt disponibile numai pentru membrii de Hostelling International.

Lucruri de vazut si de facut în Brussels

Grand Place este un pătrat magnific, care a fost iniţial o piaţă. Chiar şi astăzi este încă folosit în acest scop. Daca vizitati în orele diminetii şi puteţi vedea floarea grajdurilor stabilite. Hotel de Ville (sau City Hall), a fost construit în 1402 n stil gotic şi face cea mai veche parte din Grand Place. Intrarea este libera.

Maison du Roi este Muzeul Municipal din Brussels. În afară de relicve istorice, există o colecţie de rochii si decoratiuni, care au fost acordate Manneken Pis. Acesta este deschis de luni până vineri de la 10am la 12:30 şi o jumate noaptea - 17 (octombrie - martie). La sfârşit de săptămână intrarea este de la 10 pana la 13.

La câţiva paşi de Grand Place , este catedrala oficiala din Brussels, St Michel, construită în secolul al unsprezecelea, ferestrele sale sunt demne de admiraţie. O sa intrati printr-o intrare laterală caci usile principale sunt deschise doar cu ocazii speciale.

Manneken Pis este o statuie de un băiat care se află la câţiva metri de Grand Place şi este considerat a fi un simbol al Brussels-ului.

Musée d'Art Ancien este situat la 30 de metri de Place Royale. Ea are o mare colecţie de artă flamandă şi este deschis de marţi până duminică la de la 10 am la ora 12 şi 13-17. Pe aceeaşi stradă este Musée d'Art Moderne care afişează lucrări ale unor artişti contemporani belgiene. Puteţi găsi mai multe lucrări de Magritte, există, de asemenea, lucrari de Miro, Picasso si Dali. Este deschis de marti pana duminica de la 10am la 13

Viata de noapte la Brussels

Grand Place şi străzile din jurul ei noaptea au o activitate intensă. Pătratul este complet luminat şi vezi artişti pe stradă jucand şi chiar si cântăreţi de operă. De asemenea, în acest domeniu, există mai multe pub-uri mici care sunt deschise până târziu.

Cum te deplasezi la Brussels?

Bruxelles are trei staţii de cale ferată principale: Gare Centrale (Central Station), Gare du Nord (Nord), Gare du Midi (de Sud). Biroul de Informare de la Gare Centrale este deschis zilnic 06:30 - 09:45. Airportul Zaventem este la 14 km de oraş. Se conecteaza cu Brussels cu trenul la fiecare 20 de minute şi ajunge la trei staţii principale din oraş.

Mai puţin de o oră distanţă este oraşul Bruges. Puteţi merge pentru doua zile, dar va sfatuim sa petreceti cel puţin o noapte în acest loc minunat. De la Brussels puteţi lua trenul şi ajungeti in trei ore la Londra.

 


Inapoi la pagina principala