Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter


berlin


Hostel Berlin - Germania - International Hostelling

Ca si capitala a Germaniei, Berlin este gazduieste universităţi de renume, festivaluri internaţionale, arhitectură şi arta contemporana. Este greu de crezut că, înainte de 1989, Berlinul era centrul despartitor, care a văzut Germania de Est şi de Vest ca doua tari complet diferite după al doilea război mondial. Astăzi nu a ramas mult din Zid în starea sa originală, dar există locuri de unde se afla şi plachete, ceea ce aminteste de existenţa sa.

SEDEREA IN BERLIN

Vă recomandăm să staţi la Berlin Youth Hostel International situat în centrul oraşului, lângă Tiergarten Park. Acesta are o camera TV, conexiune la internet (terminal wireless), mese si spalatorie. Cearsafuri şi micul dejun sunt incluse în preţ.

Indicatii: Kluckstr. 3, 10785 Berlín, Germania
Tel: 49-30-747 68 79 0. Email: jh-berlin@jugendherberge.de

Dacă doriţi o atmosfera mai relaxată şi mai aproape de natura recomandarea noastră este hostelul JH-Am Wannsee youth hostel situat pe malul lacului Wannsee. De aici se poate ajunge în continuare în centrul oraşului, pe S-Bahn în numai 15 minute. Această pensiune oferă mese, spalatorie, sala de jocuri, cafenea, internet (terminal wireless) şi o sală TV. Cearsafurile şi micul dejun sunt incluse în preţ.

Directions: Badeweg 1, Ecke Kronprinzessinenweg, 14129 Berlin, Germania
Tel: 49-30-803 20 34. Email: jh-wannsee@jugendherbege.de

Mai multe informaţii despre hosteluri, fotografii, tarifele şi disponibilitatea:

Asiguraţi-vă rezervari online sau pentru a vizualiza alte hosteluri în Berlin aici: Berlin hostels
Pentru a afla mai multe despre Pensiuni HI în Germania puteti vizita site-ul Hostelling International sau click aici: Germania hosteluri
Vă rugăm să reţineţi că rezervările la toate Hostelurile HI în Germania, sunt disponibile numai pentru membrii ai Hostelling International.

Cum te deplasezi IN BERLIN

Staţia de cale ferată este Hauptbahnhof. Staţia este conectată de către serviciul de S-Bahn. Sistemul de tren S-Bahn şi U-Bahn subteran acopera cea mai mare parte a oraşului; biletele de călătorie unice sunt valabile timp de două ore. Un Tagesticket Berlin este valabil pentru ziua de autobuz, tramvai şi cele două sisteme de tren. 7 Day este un bilet săptămânal. Atât serviciile S-Bahn şi U-Bahn nu se aplica de duminică până joi intre 1am si 16.
Autobuzele de noapte marcate cu litera "N" ruleaza la fiecare 15-30 minute. Harta cu traseele Nachtliniennetz este disponibila în birourile de rapoarte gratuit. Cele mai multe trenuri trec prin Bahnhof Zoo (Vest) şi Hackescher Markt (Oriental). Biletele sunt vândute în mod automat de maşini şi ar trebui să fie validate în maşini înainte de a intra pe platforme.

Pentru un tur liber în jurul oraşului trebuie să luaţi autobuzul 100. Aceasta este o rută circulară şi trece prin principalele atracţii atât in Berlinul de Vest cat şi in Berlinul de Est.
Principalul aeroport este Flughafen Berlin Tegel situat la 8 km de centrul orasului. Aeroportul este East Flughafen Berlin Schönefeld, care este situat la 18 km de centrul orasului. Acesta este conectat la centrul oraşului, cu linia de S-Bahn 9. Orele exacte ale ambelor forme de transport sunt cuprinse în www.bvg.de

Ce e de facut in Berlin?

Alexanderplatz e piata care trebuia reconstruita dupa bombardamentele din cel de al doilea razboi mondial, este una din cele mai importante locuri din Berlinul de Est. Aici gasim si turnul TV (Fernsehturm) vizibil din toate punctele orasului. Inaltimea turnului este de 365 metri si sus au un bar cu mancaruri. De sus se vede foarte bine orasul. Deschis intre orele 9 si 12.

Aproape de Alexanderplatz se afla Insula Museelor (MuseeumInsel) intre statie si Friedrichstrasse Marx Engels Platz. Intruna din muzee, Muzeul Pergamon dezvaluie obiecte din antichitate mergand pana la 180 I.lui.Chr. In muzeul Bode vedem obiecte din evul mediu pana in sec. optsprezece.

Nationalgalerie are lucrări ale artiştilor contemporani. Deutsches Historisches Museum are mai multe exponate permanente cu privire la istoria Germaniei din toate epocile. Cele patru muzee sunt deschise de luni până vineri de la 9am la 5pm şi sâmbăta şi duminica de la ora 10 la 17.

Plimband de-a lungul Unter den Linden, una dintre cele mai importante bulevarde din Berlinul vechi, veţi găsi clădiri care au supravietuit regatul prusac. Este, de asemenea, în apropiere Plaza Boulevard Gendarmenmarkt sunt localizate doua catedrale gemene, dintre care una are o punte de observaţie excelenta.

Zidul Berlinului a fost ridicat în 1961 să împartă Est şi Vest. Deşi a fost demolata de multă vreme, există încă în picioare secţiuni şi locuri unde poti cumpara suveniruri. De asemenea, este posibil să aveţi paşaportul marcate cu o ştampilă Germania de Est, precum şi data la care a căzut zidul.

Tiergarten Park dateaza din secolul al XVIII şi este situat în colţul de nord-vest al Berlinului de Vest. În centrul său se află turnul Siegessäule 70m (Coloana Victoriei), încununat de o statuie cu aripile Victoriei, sărbătorind înfrângerea francezilor împotriva Prusiei.

Berlin Zoo are doua intrari, una de la staţia de tren şi alte Budapesterstrasse 34, celebra uşa cu elefant. Ea are aproape 1500 de specii diferite şi în jurul 16000 animale, inclusiv la nivel global animale cunoscute cum ar fi ursul polar Knut şi Bao Bao Giant Panda. Deschis zilnic de la 9am la 17:30.

Recomandari

Festivalurile sunt un eveniment popular peste vară în Berlin. Mii de oameni (la un milion de ori) să ia în stradă pentru a dansa la muzică techno pentru Loveparade. Este foarte popular, deci, dacă doriţi să participaţi sau sunteţi o vizita la Berlin în timpul acestui partid trebuie să facă rezervări pentru cazare. Berlinezii sărbători, de asemenea, Berlinale Film Festival, Carnavalul Culturilor, Fete de la Musique, Berlin Marathon şi la alte festivaluri în aer liber.

 


Inapoi la pagina principala