Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter


amsterdam


Amsterdam Hostel - Holland (Netherlands) - Hostelling International

Amsterdam este capitala şi cel mai mare din Ţările de Jos, situat în provincia Olanda de Nord, în partea de vest a ţării. Veţi asista la un alt mod de viaţă în comparaţie cu alte oraşe, casele sunt făcute pe barci ancorate în canale şi bicicletele sunt folosite peste tot pentrua se deplasa de catre oameni. Există o mulţime de lucruri de făcut în acest oraş uşor de navigat şi tot atatea de descoperit.

SEDEREA ÎN AMSTERDAM

Vă recomandăm să staţi la hostelul Stayokay Amsterdam Vondelpark, care este situat în centrul oraşului, lângă zona de Leidseplein. Această pensiune mare are 536 paturi disponibile în camere private şi multi-share. Puteţi utiliza, de asemenea spălătorie, WIFI şi servicii de internet, adăpost biciclete, masa de biliard şi o sală TV. Bilete cu preţ redus la atracţii pot fi accesate, aşa cum se pot obtine încuietori electronice şi seifuri. Cearsafurile şi micul dejun sunt incluse în preţ.

Indicaţii: Zandpad 5, 1054 GA Amsterdam
Tel: 31-20-589-8996. Email: vondelpark@stayokay.com

Mai multe informaţii despre hosteluri, fotografii, tarifele şi disponibilitate:

Asiguraţi-vă rezervari online sau pentru a vizualiza alte hosteluri în Amsterdam aici: Amsterdam pensiuni
Pentru a afla mai multe despre Hosteluri HI în Ţările de Jos vizitati site-ul Hostelling International sau click aici: Hosteluri Olanda

Lucruri de făcut şi vazut in Amsterdam

Dam Square se află în centrul istoric al oraşului. Dominand o parte a centrului se afla Monumentul National, care este dedicat tuturor celor care au pierit în timpul celui de-al doilea război mondial. Cu fata spre piata este Palacio Real, pe care il puteţi vizita în timpul verii. La un capăt al pietei este situata strada Kalverstraat; aceasta este strada comercială principală a oraşului.

Red Light District / De Wallen este o zonă desemnată pentru prostitutie legalizata si a devenit bine-cunoscuta ca atracţie turistică. Lucrătoarele vor performa în spatele unei uşi sau ferestre de sticlă, de obicei, iluminate cu lumini de culoare roşie. Zona nu este foarte recomandata după miezul nopţii. Sex Muzeul din aceasta zona (pe Damrak 18) este deschis de la 10am la 23:30 - nu ai voie sa intri daca ai sub 17 ani.
Există, de asemenea, Muzeul Hash de marijuana si cânepă situat la Oudezijds Achterburgwal 148. În timpul verii este deschis zilnic de la 11am la 23, în afara sezonului este deschis numai de miercuri până duminică pana la 18.
Unele magazine si cafenele din Amsterdam nu servesc numai alimente şi băuturi, dar de asemenea, marijuana şi haşiş si parajituri cu asemenea continut. Cele mai multe sunt situate în zona Red Light District; puteţi găsi, de asemenea, cafenele in cartierul Jordaan. Această activitate este perfect legala şi mulţi vizitatori o consideră a fi una dintre atracţiile principale ale oraşului.

Begijnhof este una dintre cele mai linistite zone din oraş situat în spatele zidurilor şi uşilor închise (aproape întotdeauna descuiate). La intrare veţi fi trece printr-o suprafaţă construită în secolul al optsprezecelea. Aceasta este una din multele hofjes de la Amsterdam, care au fost destinate oamenilor săraci, la momentul la care au fost construite.

Koninginnedag (sau Queen's Day) este o sărbătoare naţională în Ţările de Jos, care este celebrată în fiecare an pe 30 aprilie cu excepţia cazului în care pica duminica. Mii de oameni ies pe străzi îmbrăcaţi în portocaliu şi danseaza, deseneaza, canta şi se distreaza.

Există multe pieţe în aer liber în Amsterdam. Cea mai mare este Waterloo unde puteţi găsi tarabele care vind haine noi şi folosite, antichităţi, produse alimentare, etc. Bloemenmarkt este pe canalul Singel şi Muntplein; este o piaţă plutitoare de flori. Ambele pieţe au loc în zilele de luni până sâmbătă de la 10am la 5pm.
De la Amsterdam puteţi vizita Alkmaar (Piaţa brânzeturilor). Acesta este un oraş mic străbătut de canale. În piaţa principală, din mai pana in septembrie este o piaţă brânză celebra in fiecare vineri dimineata. Sunteţi invitat să încercaţi diferite brânzeturi şi gusturi din farfurii mari. Este recomandabil să sositi devreme, în jurul orei 09:30. Există două trenuri pe oră de la Gara Centrală; călătoria durează o jumătate de oră.
Fabrica Heineken pe Stadhouderskade 78 nu mai produce bere, dar tururi ghidate explicând istoria acestei fabrici totuşi au loc. Turul se incheie la bar şi cu biletul de intrare veti primi un pahar de bere sau două. Tururile sunt efectuate de luni până vineri, şi la costuri de aproximativ 15 de euro. Casa Anne Frank este o bucată de istorie din timpul războiului, pe Prinsengracht 263. Familia lui Anne, împreună cu alte patru, au petrecut doi ani ascunse în clădirea anexă. La data de 04 august 1944 Gestapo-ul a ajuns la ascunzătoare şi a trimis grupul într-un lagăr de concentrare. Numai Otto Frank, tatăl ei, a supravieţuit. La întoarcerea sa la Amsterdam el a găsit jurnalul Annei unde aceasta a scris în anii in care s-a ascuns; puteţi vedea originalul într-una din camere. Deschis de luni până vineri de la 9am la 06:45, duminica de la ora 10. Din septembrie pana in mai casa se închide la ora 17.

Muzeul Van Gogh pe Paulus Potterstraat 7 are cea mai mare colectie de lucrari ale acestui artist. Acesta gazduieste 200 de picturi şi aproape 600 de desene. Este deschis zilnic de la 10am la 17. Acest muzeu este foarte aproape de hostelul Stayokay Amsterdam Vondelpark.

Rembrandt's House pe Jodenbreestr. 4 este locul unde artistul a locuit şi a lucrat până când a fost forţat să se mute din cauza datoriilor mari acumulate. Casa afişează unele dintre cele mai bune lucrari ale lui. Acesta este deschis de luni până sâmbătă de la 10am la 17, şi până la 13 în zilele de duminică.

The Rijksmuseum gazduieste o vastă colecţie de artă din secolul al XV pana intr-al nouăsprezecelea. Aici puteţi vizualiza lucrarea lui Rembrandt, Night Watch. Este deschis de marti pana duminica. Dacă aveti de gând să vizitaţi stand la hostelurile din Amsterdam, Stayokay Amsterdam Vondelpark este foarte aproape.

Masa in oras & viata de noapte in AMSTERDAM

Rijsttafel (literalmente înseamnă masa de orez) este o sărbătoare indoneziană adoptata de către olandezi şi un fel de mancare tipic în acest oraş. Masă constă dintr-o castron mare de orez înconjurat de până la douăzeci de vase mai mici, care conţin carne condimentată şi legume. Există, de asemenea o gamă largă de restaurante internaţionale în oraş pentru a se potrivi cu fiecare buget. Viata de noapte este diversă în acest oraş cu o multime de pub-uri, baruri şi restaurante dintre care sa alegi.

Cum te deplasezi in AMSTERDAM

Cea mai bună modalitate de a te deplasa în jurul acestui oraş este pe jos sau cu bicicleta. Veţi vedea o mulţime de trasee pentru biciclete şi există semnale speciale de trafic pentru biciclete la care pietonii ar trebui să acorde atenţie.

Gara este terminal pentru toate serviciile internaţionale şi locale, situata la câţiva metri de centrul oraşului. Biroul de informare este deschis zilnic 6:30-22. Orasul are, de asemenea, tramvaie, două linii de metrou, autobuze şi funcţionare zi şi noapte. Pentru autobuze şi tramvaie poti cumpara bilet la îmbarcare. Există, de asemenea un sistem de tarif de transport care operează la nivel naţional şi puteţi achiziţiona o carte pentru întreaga ţară. Pentru mai multe informaţii, mergeţi la biroul GVB în gara centrală, langa VVV. Trei trenuri pe oră leaga aeroportul Schiphol de Gara Centrală. Călătoria durează aproximativ 20 de minute.

 


Inapoi la pagina principala