Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter

Cardul HI

Comanda cardul tau HI:


Avantajele membrilor Hostelling International (detinatorii de carduri)

Calitatea de membru HI ofera multe beneficii si reduceri. Membrii HI sunt turisti care pot sa se cazeze in unele hosteluri din lume, intodeauna beneficiind de o reducere de cel putin 10% la cazare in hostelurile HI. Totodata, ca si membru ai acces la reteaua globala de hosteluri HI care asigura niste standarde obligatorii comune de cazare. Hostelurile HI opereaza in mai mult de 80 de tari si se preocupa constant de ridicarea comfortului pentru oaspetii sai. Ca membru devii parte a unei comunitati globale de calatori, care gandesc ca si tine si ai ocazia sa cunosti oameni de culturi si natii diferite. Alte reduceri pot fi aplicate pentru calatorii sau diverse activitati in zona hostelului (reduceri la muzee, transport, restaurante, etc).

Cum pot deveni membru al Hostelling International?

Cea mai simpla solutie este sa achizitionezi un card de membru de la Asociatia Nationala de Hosteluri inainte de a pleca la drum (in cazul nostru Asociatia Youth Hostel Romania). Cardul acesta de membru este valid in toate hostelurile HI din toata lumea. Daca deja calatoresti in afara tarii de rezidenta sau daca nu exista Asociatie Nationala de Hosteluri in tara ta de rezidenta poti achizitiona un card la cele mai multe hosteluri apartinatoare HI. Preturile pot varia de la tara la tara asa ca cel mai bine este sa contactati asociatia nationala inainte de calatorie.

Trebuie sa fiu membru HI pentru a sta la un hostel?

In unele tari calitarea de membru este obligatorie pentru cazare, dar in cele mai multe dintre hosteluri cardul Hostelling International iti aduce automat cel putin o de 10% la cazare.

Costuri

Preturile si tipurile de card de membru, incluzand adulti, copii, familie sau calitatea de membru pe viata variaza de la tara la tara. NU exista limita de varsta superioara pentru eliberarea de card HI. Limita inferioara este de 6 ani. Sub aceasta varsta e recomandat achizitionarea de card de familie HI.

Asociatia Youth Hostel Romania comercializeaza urmatoarele tipuri de carduri:

 • Card Individual - valabil un an de zile - 9,99 euro
 • Card Individual - valabil 2 ani de zile - 17,99 euro
 • Card Individual - valabilitate pe viata - 49,99 euro
 •  
 • Card de familie - valabil un an de zile - 17,99 euro
 • Card de familie - valabil 2 ani de zile - 31,99 euro
 • Card de famile - valabilitate pe viata - 89,99 euro
 •  
 • Card de grup - valabil un an de zile - 24,99 euro
 • Card de grup - valabil 2 ani de zile - 49,99 euro

In cazul in care cardul solicitat nu se ridica personal, la pretul acestuia se va adauga si pretul de expediere prin prioripost cu ramburs, 16 ron sau curierat care este de aproximativ 20 ron.

Ce este o Asociatie Nationala?

Hostelling International este numele care reprezinta Asociatiile Nationale de Hosteluri din intreaga lume. Asociatiile Nationale de Hosteluri sunt apoi responsabile de a reprezenta hostelurile din tarile lor. Multe Asociatii Nationale de Hosteluri sunt numite YHA. Detalii despre fiecare asociatie pot fi gasite pe hihostels.com, sau pe pagina fiecarei tari in parte.

De ce sa imi cumpar cardul Hostelling International?

 • pentru a avea acces in hostelurile unde acest lucru este obligatoriu;
 • pentru a avea parte de reducerile oferite de hostelul unde voi innopta;
 • pentru a beneficia de alte reduceri si facilitati in localitatea unde hostelul este situat;
 • pentru a fi afiliat unei asociatii cu experienta in turismul de tineret, care garanteaza anumite criterii minime de cazare si servicii;
 • pentru compatibilitatea cu sistemul de rezerare hihostels.com;
 • pentru a fi parte a unei comunitati de calatori tineri, care se ajuta reciproc cu sfaturi si informatii

Ce fac daca e prea tarziu sa comand cardul HI individual?

Solutia optima pentru tine este e-cadrul HI, poti sa faci comanda cu plata online, la pretul cardului HI din Romania, pe site-ul www.hihostels.com.