Newsletter Signup:
 
Search:
in site
Follow us: Facebook Twitter

Arhiva

Training organizat de catre DJH (Asociatia Germana a Hostelurilor) in Magdeburg


In perioada 6 -15 noiembrie o delegatie a asociatiei YHR, format din 10 persoane, - domna Angelica Micu, propietara Pensiunii Mara, Brasov, domnisoara Tanase Persida, din partea hostelului Danube Delta, Domnisoara Mihai Veronica Daniela, reprezentanta Burg Hostel, Sighisoara, Domnul Spinu Claudiu, managerul Hostelui Paltinis, judetul Sibiu, domnul Campeanu Dan Cristian, si George Bordea din partea hostelului Drobeta Turnu Severin, domnul Valerian Tuclea director hostel Buzau, domnii George Posea si Adi Scraba de la centrul ANT-ului, Bucuresti -, a participat la un training organizat de catre DJH (Asociatia Germana a Hostelurilor) in Magdeburg, Germania. Trainingul avea ca scop principal schimbul de experienta intre cele doua asociatii, prezentarea Hostelurilor din Romania, promovarea acestora, familiarizarea cu structura si coordonarea hostelurilor din Germania si cu cunostintele manageriale din cadrul Asociatiei Germane.Deschiderea oficiala in 7 noiembrie a fost tinuta de catre Hans Walter Dusel, secretar general al asociatiei din regiunea Sachsen Anhalt si de catre domnul Fieber presedintele DJH din aceiasi regiune .

Principalele tematici a trainingului erau:

o Informatii despre Asociatia Regionala Sachsen Anhalt
o Conducerea economica a societatii comerciale,
o Proiectare si vindere de programe turistice
o Bazele de principiu al organizatiei membrilor in DJH
o Profilarea Hostelurilor

In 8 noiembrie referentul Ralf Heydecke, managerul Hostelului din Magdeburg a prezentat situatia acestui hostel, punind accent pe standardele hostelului, profilarea obiectivului, si programele oferite de catre hostel.

Ziua urmatore doi reprezentanti ai Asociatiei regionale Lvb Baden, cu centru la Stuttgart, doamna Petra Holzhuter si doamna Tanja Seltenhofer au tinut un seminar despre structura asociatiei regionale Baden, punind accentul pe marketingul, programele nationale si internationale, promovarile si procedurile prin care reusesc sa realizeze scopurile propuse. Impreuna cu dinsele am intocmit si un program turistic pentru Pensiunea Mara, din Brasov.

Domnul Fritzen, delegat din orasul Detmond, unde se afla si centrul national al Asociatiei DJH, a prezentat bazele de principiu al organizatiei membrilor in DJH. In cadrul seminarului a subliniat faptul ca Asociatia Germana a Hostelurilor sta la dispozitia numai membrilor asociatiei, detinatori de card. Daca un turist doreste sa beneficieze de serviciile oferite de un Youth Hostel, dar nu detine card, acesta are posibilitatea sa procure un card la fata locului si totodata sa devine membru. In Germania sunt doua mari categorii de carduri (individual, grup), care la randul lor se impart in alte doua categorii. Cardurile individuale sunt cardul pentru juniori, pana in 27 de ani, si cardul pentru adulti, peste 27 de ani. Iar cardurile pentru grupuri sunt legitimatia pentru scoli, si cardul pentru doua sau mai multe persoane.

Sfarsitul de saptamina era program liber, dupa care luni, delegatia romana a vizitat alte doua hosteluri din Sachsen Anhalt, Shierke, si Wernigorede, care dupa prezentarea domnului Dusel, sunt hostelurile cele mai rentabile .

Marti domnul Heinz Brener, delegat din Detmond, fiind calificat ca trainer in management si marketing, si lucrand pentru DJH Akademish tinand traininguri pentru directorii hostelurilor, atat pe plan national cit si international, a continuat seria de seminarii. In cursul seminarului a scos in evidenta faptul ca toti directorii hostelurilor trebuie sa obtina calificare in management, pentru care sunt organizate traininguri sub egida asociatiei si partial sponsorizate de acesta. Ca si activitate practica la sfarsitul seminarului domnul Brener a propus membrilor delegatiei romana ca lucrand in doua grupe sa faca o estimare pentru scopuri, unde vor sa ajunga Asociatia Youth Hostel Romania peste 5 ani si sa prezinte si mijloacele de modalitati pentru atingerea acesteia. Propunerile au fost prezentate de catre doamna Angelica Micu, proprietara Pensiunii Mara si domnul Valerian Tuclea din partea Hostelului Buzau.

Din partea delegatiei romane, domnul Valerian Tuclea, si domnul George Posea au prezentat structura ANT-lui din Romania, punand accent pe obiectivele care sunt integrate la Asociatia Youth Hostel Romania. Pe tot parcursul trainingului, atmosfera de baza era una de dialog.
Oficial trainingul a luat sfirsit in 14 noiembrie cu o cina de ramas bun, la care a participat pe linga domnul Fieber - presedintele asociatiei germane regionale S-A, domnul Dusel – secretar general al Hostelurilor din Sachsen Anhalt, domnul Bernd Dohn – secretar national al DJH si domnul Ohm – presedinte a unei organizatii de prietenie si intr-ajutorare Germano-Roman..

Eficienta trainingului pentru membrii din delegatia Asociatiei Youth Hostel Romania va iesi la iveala din raporturile participantilor.


Krisztina Maria Benko
Office manager


Inapoi la arhiva.